Obisk doma starejših občanov Grosuplje

ČD Krka in Zagradec z veseljem in ponosom širi zavedanje o pomenu čebelarstva in pomembnosti čebele za varovanje okolja in obstoj človeštva. Ko smo pred petimi leti ustanovili čebelarski krožek na OŠ Stična, PŠ Krka smo želeli, da našo dejavnost približamo tudi starejšim.
Delno smo to uresničevali preko dni odprtih vrat in sprejemi izletnikov v učnem čebelnjaku in naši stalni razstavi v Čukovini.
Pred časom pa smo prejeli povabilo iz Doma upokojencev v Grosuplju, da bi njihovi varovanci želeli kaj vedeti o čebelah in še posebej o prvem praznovanju svetovnega dneva čebel.
Prejšnji teden pa smo z veseljem sprejeli povabilo in izvedli predavanje o čebelji družini in pomenu čebel ne samo za pridobivanje čebeljih proizvodov in pomembnosti opraševanja, temveč tudi za njeno vlogo pri zavedanju pomembnosti ohranjanja zdravega okolja.
Predstavili smo utrinke iz odkritja obeležja kranjski čebeli sivki v Višnji gori in vzroke zakaj to obeležje prav tam. Z zanimanjem so prisluhnili o prvem svetovnem dnevu čebel, o katerem so iz medijev že marsikaj vedeli in o pomembni vlogi slovenskih čebelarjev, ki so dosegli, da cel svet praznuje dan čebele.
Planirano je bilo 45 minut za predstavitev, pa se je ta zavlekla kar na eno uro in pol.
Zaradi velikega zanimanja smo v preddverju doma pripravili tudi čebelarsko razstavo, ki bo na ogled varovancem doma in obiskovalcem do 17. junija.

Dodaj odgovor