PROŠNJA ZA ODSTOP 0.5% DOHODNINE ČEBELARSKEMU DRUŠTVU KRKA IN ZAGRADEC

Spoštovani ljubitelji čebelarske dejavnosti!

Na vas se obračamo s prošnjo po podpori delovanju društva, našim članom in čebelarski dejavnosti v naših krajih.

Naše društvo deluje preko 110 let in smo ponosni na svoje dolgoletno delovanje, ki sloni na prostovoljnem delu in nenehnem prizadevanju za ozaveščanje o pomenu čebel, skrbi in ohranjanju čebele, slovenske kranjske sivke ter s tem same narave.

Svoje izkušnje in znanje prenašamo na mlajše rodove s sprejemom novih mlajših članov in preko čebelarskega krožka na osnovnih šolah.
Za svoj napredek in še močnejši razvoj bi nam bila vsaka dodana sredstva zelo dobrodošla.

Čebelarsko društvo Krka in Zagradec je v lanskem letu pridobilo status neprofitnega društva, ki deluje v javnem interesu. S tem smo tudi pridobili pogoje in možnost, da uveljavljamo pridobitev do 0,5% dohodnine davčnega zavezanca.

Prilagamo vam »Prošnjo za odstop 0,5% dohodnine«. Za vse, ki ste pripravljeni del dohodnine, ki bi sicer pripadla državi, nameniti našemu društvu izpolnite in overite prošnjo. Člani našega društva jo lahko oddate osebno na našem zadnjem decembrskem sestanku, oddate na pošto ali pustite v našem poštnem nabiralniku v naših prostorih v Čukovini. Lahko tudi pokličete po tel, da jo osebno prevzamemo pri vas.

Veseli bomo, če boste k odstopu dohodnine našemu društvu povabili tudi prijatelje in sorodnike. Zahtevek se lahko odda tudi prek portala ali aplikacije eDavki.

Obrazec za odstop dohodnine.

Download (PDF, 352KB)

Dodaj odgovor