Anton in Vesna iz Ambrusa bosta kmalu imela svoj prvi čebelnjak

Zaokroži in doniraj, je prva dobrodelna fundacija za tiste, ki jih običajne oblike pomoči prezrejo. V 10. dobrodelni akciji so se sredstva zbirala za nakup novega čebelnjaka. Vrednostni bon v višini 1.320,03 EUR je predstavnik Fundacije pred dnevi v Ivančni Gorici izročil Čebelarskemu društvu Krka in Zagradec.

Skupaj s čebelarskim društvom, Občino Ivančna Gorica, predsednikom Čebelarske zveze Slovenije, Boštjanom Nočem in ostalimi posamezniki jim bo uspelo, da bodo postavili nov čebelnjak. Postavljen bo v Ambrusu pri Antonu in sedemletni hčerki Vesni, ki sta nepričakovano izgubila preminulo ženo in mati Polono Hrovat. S tem bomo družini pomagali do nove poti.

Predsednik ČD Krka in Zagradec Marjan Volaj ter ostali člani so skozi celo poletje učili Antona Hrovata veščin dobrega in uspešnega čebelarjenja. Dobrodelni projekt je podprl tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč pa je že spomladi podaril dve čebelji družini, da so lahko pričeli z učenjem.

Skupaj z vami nam je uspelo, da smo z nesebičnostjo in pripravljenostjo pomagali drugim ter omogočili nekaj, kar lahko nekomu pomeni veliko. Hvala vam.

Vir: Občina Ivančna Gorica

Dodaj odgovor