Oratorij na Pristavi

3.7. 2018 se je na Pristavi nad Stično zbralo preko 100 šolarjev v okviru oratorija ljubljanskih župnij. Prireditev je organizirala Turistična vas Pristava.
Ob predstavitvi turistične vasi in kmečkih dejavnosti sem imel tudi predstavitev čebelarstva. Opisal sem pomen čebel za okolje, posebnosti kranjske čebele-sivke, njeno družino in razvojne stopnje čebel. Predstavil sem pomen opraševanja in čebelje proizvode ter njihovo koristnost. Posladkali smo se tudi z letošnjim pridelkom cvetličnega medu iz našega učnega čebelnjaka na Krki in medenjaki. Nismo pozabili tudi na njihove izkušnje tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Na koncu pa smo se spomnili tudi na letošnji slavnostni dogodek praznovanja 1. svetovnega dneva čebel in postavitve obeležja kranjski sivki v Višnji gori. Prireditev, katere smo se letos udeležili že drugič se je pričela ob 13 uri in zaključila ob 16h. Z veseljem sem ugotavljal, da je mlade predstavitev pritegnila in so imeli kup  komentarjev in vprašanj povezanih s čebelami.
Drugo leto se spet vidimo.
Marjan Volaj

Dodaj odgovor