Dan odprtih vrat in točenje medu v šolskem čebelnjaku

Po vsej Sloveniji so v maju potekale prireditve v sklopu Tedna kulture, v Občini Ivančna Gorica pa smo praznovali občinski praznik. V okviru teh prireditev je bilo tudi v OŠ Stična, PŠ Krka vrsta kulturnih prireditev.
Z učiteljico in mentorico  čebelarskega krožka sva se dogovorila, da bi zadnjo delavnico čebelarskega krožka v tem šolskem letu izvedli dne 30. maja v času 4. Festivala Pekarne Mišmaš. Na prireditev, ki so jo izvajali učenci so bili povabljeni tudi njihovi starši. To pa je idealna prilika, da si skupaj ogledajo dejavnosti, ki jih izvajajo njihovi krožkarji. Še posebej, če jim poleg predstavitve življenja čebel in njihovega vpliva na okolje prikažemo vrhunec čebelarjenja, to je točenje medu.
Zato smo v Čukovini in učnem čebelnjaku organizirali “Odprti dan čebelarjev in točenje medu”.
Pripravili smo tudi razstavo, kjer smo predstavili naše čebelarsko društvo, čebelarski krožek in izdelke, ki jih na čebelarskih delavnicah ustvarjajo naši krožkarji. Na ogled so bili panjski okvirčki, izdelki iz voska in panjske končnice, ter seveda ravnokar iztočen med. Na sami degustaciji medu je bila ves čas gneča mladih in starih. Še nastopajoči so izkoristili vsako pavzo in pritekli iz dvorane v Čukovino na medeni posladek.
Na koncu smo vsi zadovoljni ugotavljali, da je bilo veliko zanimanja za delo krožka, tudi nekaj učencev in staršev je izrazilo željo po vključitvi v krožek naslednje leto.
Dan odprtih vrat smo organizirali, Volaj, Markovič in Kambič

 

Dodaj odgovor