Občina Ivančna Gorica je v letu 2013 prejela priznanje »Čebelam prijazna občina«

Čebelarska zveza Slovenije in Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sklopu akcije Ohranimo čebele ozaveščata ljudi o pomenu čebel za naše okolje in življenje. Tako že vrsto let zapovrstjo razpisujeta natečaj za Čebelam najbolj prijazno občino in Čebelam najbolj prijazno podjetje saj menita, da ravno lokalne skupnosti preko različnih aktivnosti lahko prispevajo k še večjemu ozaveščanju svojih občanov o pomenu čebel. Na pobudo domačih čebelarjev se je na  natečaj za Čebelam najbolj prijazno občino uspešno prijavila tudi Občina Ivančna Gorica.

 Na razpis se je prijavilo 17 občin in 5 slovenskih podjetij, ki so se potegovali za naziv Čebelam prijazne občine in podjetja v letu 2013. Izmed vseh prispelih vlog je strokovna komisija nominirala tri občine in tri podjetja, ki so bili pri svojem delu na področju ohranjanja okolja in čebel v letu 2013 najbolj učinkoviti. Med nominirane tri občine je bila uvrščena tudi Ivančna Gorica. Kot je dejala strokovna komisija, so pri samem izboru treh najboljših imeli težko delo, saj so občine zelo aktivne na tem področju.

Razglasitev dokončnih rezultatov in podelitev priznanj je potekala dne, 6. decembra 2013, na Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici, v okviru tradicionalnega posveta ob Dnevu čebelarskega turizma. Prvo mesto je dosegla Občina Šentjur, drugo pa Občina Radovljica. Občina Ivančna Gorica je zasedla odlično tretje mesto in si tako pridobila naziv Čebelam prijazna občina.

Priznanje je prevzel župan Dušan Strnad, poleg njega pa so se prireditve udeležili tudi predstavniki obeh čebelarskih društev iz občine, ČD Stična in ČD Krka-Zagradec.

oigcpo

Dodaj odgovor